19 Μαΐ 2010

Να διεκδικήσεις ή να μη διεκδικήσεις

Μεγάλες απεργίες και συλλαλητήρια: Μπορούν να ανατρέψουν τα σκληρά μέτρα;

Λεζάντα πρωινής εκπομπής μεγάααλου καναλιού. Τόσο μεγάλου που το λέει και το όνομά του. Άλλωστε η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους. Τόσο μεγάλου που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη και φυσικά το κάνει. Ποιος θα έχανε μια ευκαιρία τη σήμερον ημέρα να βγάλει πολλά λεφτά όποιο κι αν είναι το κόστος;

Η αλήθεια είναι ότι όταν είδα το συγκεκριμένο τίτλο δεν πρόσεξα το ερωτηματικό. Και προς στιγμή σκέφτηκα ότι μπορεί και να ξυπνήσουμε επιτέλους και να απαιτήσουμε να κάνουμε εμείς κουμάντο στη χώρα μας και όχι το ΔΝΤ και η ΕΕ ή επί της ουσίας οι τράπεζες, οι μεγαλοβιομήχανοι, οι πολυεθνικές εταιρείες κτλ. Ότι ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι όσα λένε τηλεόραση και πολιτικοί είναι μαλακίες και δε φταίει ο μαγαζάτορας που δεν κόβει απόδειξη σε κάθε πελάτη ούτε ο (αλήτης κατά τ' άλλα) μεγαλογιατρός για την κρίση της χώρας. Ότι έστω θα αρχίσουμε την κρεβατομουρμούρα και θα πούμε εντάξει μας γαμάτε αλλά τουλάχιστον από δω και πέρα θα χρησιμοποιούμε προφυλακτικό γιατί γέμισε το σπίτι με μούλικα και πάλι εγώ πρέπει να τα ταΐσω. Ότι αρκετά ανεχθήκαμε.

Κι εκεί είναι που έρχεται το ερωτηματικό και σου γαμάει την ψυχολογία.

Και αναρωτιέται ο κοινός νους, άραγε όντως πετυχαίνουν τίποτα οι διαδηλώσεις και οι απεργίες; Αφού έτσι κι αλλιώς ότι θέλουν θα το περάσουν. Και ξεχνάει για άλλη μία φορά ότι όταν σε καβαλάνε μπορείς απλά να σηκώσεις το κεφάλι και ν' αποτινάξεις τον καβαλάρη. Ας είναι κι ο Πάγκαλος.

Οπότε αγαπητοί τηλε-υπνωτιστές βάλτε το ερωτηματικό σας εκεί που ξέρετε!