16 Μαΐ 2012

Ανάπτυξη και εκλογές

Όσοι ψηφίζουν δεξιά ή πασοκ ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα έρθει στη χώρα κάποια ουρανοκατέβατη ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα. Μέχρι στιγμής πάντως, η πολιτική τους έχει φέρει μόνο μειώσεις στους μισθούς και στα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες τις οποίες σκοπεύουν να επεκτείνουν για να γίνει η χώρα ελκυστική σε επενδύσεις. Επίσης έχει φέρει νέα ρεκόρ στο επίπεδο ανεργίας. Βέβαια όταν έρθουν οι επενδύσεις η ανεργία θα μειωθεί. Να είστε σίγουροι πως όταν φτάσουμε να παίρνουμε 200 € μισθό θα είναι πιο εύκολο να βρούμε δουλειά από τώρα.

Όπως έλεγα σε έναν καλό μου φίλο μέχρι να έρθουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα εγώ μάλλον θα έχω φύγει γιατί δε σκοπεύω να δουλεύω όλη μέρα σαν το ζώο χωρίς ωράριο, δικαιώματα και με την τρομοκρατία της ενδεχόμενης απόλυσης για ένα ξεροκόμματο. Και αναρωτιέμαι, γιατί να πρέπει να φύγω εγώ για να έρθουν κάποιοι να επενδύσουν και να κονομάνε σε βάρος μας;

Ε, λοιπόν, δε θέλω να φύγω. Γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει έστω και μέσω των εκλογών να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση και η μέχρι τώρα πολιτική. Γι' αυτό δε φοβάμαι αν αυτό θα δυσαρεστήσει τους εταίρους μας και δε θα μας παίζουνε, αν θα τρομάξει τους επενδυτές ή αν θα βγούμε από το ευρώ. Τη ζωή μας και τις ανάγκες μας θα τις προστατεύσουμε εμείς!

Καλή ψήφο, λοιπόν, σε όλους. Και καλούς αγώνες σε όσους από μας δεν πιστεύουν πως θα φροντίσουν για αυτούς κάποιοι που έχουν μάθει να λειτουργούν με κριτήριο το συμφέρον και τον ανταγωνισμό.